(0)

Τι Τακούνι να Προτιμήσω; Ψηλό, Χαμηλό ή Πλατφόρμα; Τα Συν και τα Πλην

τακούνια στα παπούτσια

Τα τακούνια στα γυναικεία παπούτσια διαθέτουν μεγάλη ποικιλία. Κάθε στιλ έχει τα δικά του πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.

Τα πιο δημοφιλή είδη τακουνιών είναι τα ψηλά, τα χαμηλά και οι πλατφόρμες. Βέβαια υπάρχουν και παπούτσια με μεσαίο ύψος τακουνιού, με φιάπα ή και χωρίς τακούνι (φλατ).

Στο άρθρο αυτό μπορείς να βρεις όλα τα είδη των τακουνιών που υπάρχουν διαθέσιμα σε κάθε κατηγορία γυναικείων παπουτσιών. Δες τα συν και τα πλην αλλά και πότε να επιλέξεις ψηλοτάκουνα, πότε χαμηλά και πότε πλατφόρμες.

Ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια


ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια

Τα ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια είναι πολύ συνηθισμένα στα πέδιλα και στις γόβες. Βέβαια μπορείς να βρεις και μποτάκια, mules ή και παντόφλες.

Το στιλ αυτό θεωρείται ίσως το πιο ελκυστικό. Προσδίδει ύψος και κάνει τη γυναίκα να φαίνεται πολύ πιο εντυπωσιακή.

Το τακούνι τους συνήθως είναι από 8 εκατοστά και πάνω. Μπορείς να συναντήσεις λεπτό ψηλό τακούνι (στιλέτο) ή και χονδρό.

Παράλληλα τα ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια ταιριάζουν με πολλά στιλ ντυσίματος και για αυτό προτιμούνται από πολλές γυναίκες.

Παρακάτω μπορείς να δεις τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα που έχουν τα ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια.

Πλεονεκτήματα ψηλών τακουνιών


 • Προσδίδουν ύψος: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν τα ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια είναι αυτονόητο. Δηλαδή ότι προσδίδουν ύψος. Αυτό θεωρείται αρκετά ελκυστικό αλλά και κομψό.

 • Κάνουν τη γυναίκα πιο εντυπωσιακή: Τα περισσότερα ψηλοτάκουνα παπούτσια βελτιώνουν πολύ τη συνολική εικόνα που προβάλει προς τα έξω μια γυναίκα. Το στιλ αυτό δίνει μια αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση που μένει αλησμόνητη.

 • Βελτιώνουν τη χάρη στην κίνηση: Το περπάτημα με ψηλό τακούνι είναι δύσκολο. Αν όμως η γυναίκα ξέρει πώς να κινηθεί σωστά, τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Οι γυναίκες που μπορούν να ελέγχουν απόλυτα τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους, φαίνονται πολύ δυναμικές και το περπάτημά τους τραβάει την προσοχή.

 • Τονώνουν την αυτοπεποίθηση: Το ντύσιμο της γυναίκας στις περισσότερες περιπτώσεις έχει άμεση εξάρτηση με την ψυχολογία της. Όσο πιο ανεβασμένη είναι η αυτοπεποίθηση, τόσο πιο "ψηλό" είναι και το τακούνι.

 • Τραβούν τα βλέμματα στα πόδια: Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κάνουν τα πόδια να φαίνονται πιο καλλίγραμμα. Οι ανασηκωμένες γάμπες θεωρούνται ελκυστικές και για αυτό έχουν την τάση να τραβούν την προσοχή. Αν λοιπόν θέλεις να αναδείξεις τα πόδια σου, τότε τα ψηλά τακούνια είναι κατάλληλα για σένα.

 • Ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις: Μπορείς να φορέσεις ψηλοτάκουνα σε πολλών ειδών περιστάσεις. Από επίσημες εκδηλώσεις έως δεξιώσεις. Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν την καθημερινότητα, καλό είναι να τα αποφύγεις.

 • Τονίζουν τη θηλυκότητα: Τα πιο θηλυκά παπούτσια από όλα είναι πάντα τα ψηλοτάκουνα. Το στιλ αυτό έχει την ικανότητα να βγάζει προς τα έξω όλη τη χάρη που κρύβει μέσα της μια σύγχρονη και μοντέρνα στο ντύσιμο γυναίκα.

Μειονεκτήματα ψηλών τακουνιών


 • Κουράζουν τα πόδια μετά από πολλές ώρες: Όπως και να το κάνουμε, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν είναι βολικά. Αν τα φοράς πολλές ώρες τα πόδια σου ενδέχεται να κουραστούν.

 • Η κίνηση των ποδιών σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι φυσική: Αν μια γυναίκα δεν ξέρει πώς να περπατάει με ψηλοτάκουνα, τότε το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό. Η κίνηση φαίνεται σαν ψεύτικη (σαν να περπατάει ρομπότ). Αν όμως ξέρει πώς να κινηθεί, τότε το αποτέλεσμα είναι άψογο.

 • Η ισορροπία είναι δύσκολη: Το ψηλό τακούνι περιορίζει αρκετά την ισορροπία. Όπως και να το κάνουμε, όταν ολόκληρο το βάρος του σώματος στηρίζεται σε μια πολύ μικρή επιφάνεια, τότε η ισορροπία είναι λογικό να επηρεαστεί.

 • Το περπάτημα δεν είναι πρακτικό: Αν πρόκειται τα παπούτσια να φορεθούν για πολλές ώρες ή αν πρόκειται να διανύσουν κάποια απόσταση, τότε τα ψηλοτάκουνα έχουν μειονέκτημα. Το περπάτημα δεν είναι αρκετά πρακτικό και βολικό. Επίσης είναι πιο αργό. Εκτός αυτού, το έδαφος πρέπει οπωσδήποτε να είναι ομαλό.

Πότε να προτιμήσεις ψηλοτάκουνα παπούτσια


Να προτιμήσεις ψηλοτάκουνα παπούτσια όταν θέλεις να:

 • αποκτήσεις αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση
 • τονίσεις έντονα τη θηλυκότητά σου
 • αποκτήσεις περισσότερο ύψος
 • αισθανθείς πιο ελκυστική
 • τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου
 • αναδείξεις τα πόδια σου
 • υποστηρίξεις δυναμικά ένα πολύ κομψό ντύσιμο
 • τονώσεις την ψυχολογία σου

Δημοφιλέστερα ψηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια


Στη συλλογή αυτή μπορείς να βρεις τα πιο δημοφιλή ψηλοτάκουνα παπούτσια για το φθινόπωρο / χειμώνα του 2024. Η λίστα κάθε μέρα ανανεώνεται με βάση τις προτιμήσεις των γυναικών.

Θα βρεις πολύ όμορφα πέδιλα αλλά και κομψές γόβες. Επίσης θα βρεις μποτάκια, mules, παντόφλες, μπότες και πολλές άλλες κατηγορίες παπουτσιών με ψηλό τακούνι.

Luvishoes
102,99€
39,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Ligglo
59,99€
47,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fox Shoes
147,99€
48,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Ligglo
49,99€
14,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
59,99€
19,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Kesi
43,99€
18,39€
  ΔΕΣ ΤΟ
Issue
99,99€
19,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Issue
49,99€
15€
  ΔΕΣ ΤΟ
Ligglo
51,99€
14,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Ligglo
76,99€
14,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Morena Spain
10,8€   ΔΕΣ ΤΟ
Exe
79,95€
39,95€
  ΔΕΣ ΤΟ

όλα τα ψηλοτάκουνα


Χαμηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια


χαμηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια

Τα χαμηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια είναι αρκετά κομψά αλλά και πολύ πρακτικά. Σε σχέση με τα ψηλά, μπορούμε να πούμε ότι τα χαμηλά μπορούν να φορεθούν σε περισσότερες περιστάσεις καθώς είναι κατάλληλα τόσο για επίσημες όσο και για την καθημερινότητα.

Επίσης μπορούν να φορεθούν για πολλές ώρες χωρίς να κουράσουν τα πόδια. Ακόμα και αν πρόκειται να διανύσεις κάποια απόσταση περπατώντας, με τα χαμηλοτάκουνα δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.

Το ύψος των τακουνιών αυτής της κατηγορίας συνήθως δεν ξεπερνάει τα 4 εκατοστά. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα τακούνια είναι χοντρά, ωστόσο θα βρεις και λεπτά.

Οι πιο γνωστές κατηγορίες γυναικείων παπουτσιών με χαμηλό τακούνι είναι οι γόβες, τα πέδιλα, τα oxfords, τα μποτάκια, οι μπότες και τα μοκασίνια. Φυσικά θα βρεις και παντόφλες, mules και άλλα πολλά σχέδια.

Πλεονεκτήματα χαμηλών τακουνιών


 • Είναι βολικά και πρακτικά: Η πρακτικότητα που έχουν τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια είναι αδιαμφισβήτητη. Τα πόδια έχουν σωστή θέση μέσα στα υποδήματα και αυτό βολεύει αρκετά.

 • Δεν κουράζουν εύκολα τα πόδια: Τα χαμηλά τακούνια δεν κουράζουν τα πόδια. Για αυτό και μπορούν να φορεθούν για αρκετή ώρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

 • Ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις: Το στιλ αυτό ταιριάζει παντού επειδή δεν έχει κανένα στοιχείο υπερβολής. Μπορείς να φορέσεις χαμηλοτάκουνα σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα θέλεις.

 • Είναι κομψά και διακριτικά: Ο καλύτερος συνδυασμός κομψών και διακριτικών παπουτσιών βρίσκεται στα χαμηλά τακούνια. Τα υποδήματα αυτά βελτιώνουν πολύ το στιλ στο ντύσιμο, χωρίς όμως να θέλουν να τραβήξουν τα βλέμματα. Είναι απόλυτα διακριτικά και τα προσέχουν μόνο όσοι έχουν καλό γούστο και άποψη.

 • Θεωρούνται αξιόπιστη επιλογή: Τα χαμηλοτάκουνα παπούτσια μπορείς να τα φορέσεις άφοβα σχεδόν οπουδήποτε. Δεν πληγώνουν εύκολα τα πόδια και δεν τα κουράζουν. Θεωρούνται μια πολύ αξιόπιστη επιλογή.

 • Έχουν βελτιωμένη ισορροπία: Όταν το βάρος του σώματος στηρίζεται σε χαμηλό τακούνι, είναι απόλυτα λογικό η ισορροπία να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το αν στηρίζονταν σε ψηλό. Έτσι μπορεί να αποφύγεις τυχόν ατυχήματα όπως στραμπουλήγματα, κτλ.

 • Η κίνηση των ποδιών είναι περισσότερο φυσική: Σε πολλές περιπτώσεις, η κίνηση με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια φαίνεται μη φυσιολογική. Στα χαμηλά τακούνια όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το περπάτημα φαίνεται απόλυτα φυσικό και αυτό αρέσει σε όλους.

 • Είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες: Τα χαμηλά τακούνια μπορούν να τα επιλέξουν όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας. Υπάρχουν τόσο για μικρές κοπέλες όσο και για ώριμες κυρίες.

Μειονεκτήματα χαμηλών τακουνιών


 • Θεωρούνται λιγότερο σέξι σε σχέση με τα ψηλοτάκουνα: Αν μια γυναίκα φοράει ψηλά τακούνια και ξέρει πώς να κινείται, ο συνδυασμός αυτός την κάνει ακαταμάχητη. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί το ίδιο εύκολα με τα χαμηλά τακούνια. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά σχέδια που θεωρούνται πολύ ελκυστικά και όμορφα.

 • Σε κάποιες περιπτώσεις είναι διακριτικά με την αρνητική έννοια: Τα διακριτικά παπούτσια στις περισσότερες περιστάσεις θεωρούνται πλεονέκτημα. Υπάρχουν όμως και κάποιες φορές που η γυναίκα θέλει να δείξει το ντύσιμό της ή και να αναδείξει τα προσόντα της. Κάποια χαμηλοτάκουνα παπούτσια δεν βολεύουν για αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως και πολλά σχέδια που είναι κατάλληλα.

 • Σε πολλές γυναίκες δεν αρέσει αυτό το στιλ: Όπως υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν τα ψηλά τακούνια, έτσι υπάρχουν και αρκετές που δεν μπορούν καθόλου τα χαμηλά.

 • Ορισμένοι άντρες δεν τα βρίσκουν το ίδιο ελκυστικά σε σχέση με τα ψηλά τακούνια: Οι άντρες εντυπωσιάζονται περισσότερο με τα ψηλά τακούνια. Αυτό δεν ισχύει πάντα, ωστόσο υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι συμβαίνει συχνά. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά χαμηλοτάκουνα μοντέλα που θεωρούνται άκρως ελκυστικά.

Πότε να προτιμήσεις χαμηλοτάκουνα παπούτσια


Να επιλέξεις παπούτσια με χαμηλό τακούνι όταν θέλεις να:

 • έχεις απόλυτη αξιοπιστία από τα παπούτσια σου
 • έχεις βολικά και πρακτικά παπούτσια που δεν κουράζουν τα πόδια σου
 • αποκτήσεις καλόγουστο αλλά και διακριτικό στιλ
 • έχεις απόλυτη ισορροπία
 • επιλέξεις παπούτσια που ταιριάζουν σε πολλές περιστάσεις
 • έχεις φυσικό περπάτημα

Δημοφιλέστερα γυναικεία παπούτσια με χαμηλό τακούνι


Τα καλύτερα χαμηλοτάκουνα γυναικεία παπούτσια για την εποχή φθινόπωρο / χειμώνας 2024 συγκεντρώνονται εδώ. Πρόκειται για τα δημοφιλέστερα μοντέλα. Θα βρεις πολύ κομψές γόβες, πέδιλα, μποτάκια, μπότες και άλλα πολλά σχέδια.

Luigi
35,95€
19,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
59,99€
29,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Kesi
105,99€
41,59€
  ΔΕΣ ΤΟ
Ligglo
43,99€
14,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Morena Spain
7,8€   ΔΕΣ ΤΟ
Kesi
113,99€
35,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
29,99€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
59,99€
29,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Issue
49,99€
26,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
29,99€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fox Shoes
154,99€
51,09€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
29,99€
24,99€
  ΔΕΣ ΤΟ

όλα τα χαμηλοτάκουνα


Τακούνια πλατφόρμες


παπούτσια με τακούνια πλατφόρμες

Οι πλατφόρμες είναι μια κατηγορία γυναικείων παπουτσιών που τα τελευταία χρόνια κερδίζει συνεχώς μερίδιο αγοράς.

Υπάρχουν δύο κύρια είδη πλατφόρμας. Αυτές που στο πίσω μέρος η σόλα είναι πιο χοντρή σε σχέση με το μπροστά καθώς και αυτές που η σόλα έχει ομοιόμορφο μεγάλο πάχος ίσιο σε όλο το μήκος της. Στη δεύτερη περίπτωση λέγονται flatforms.

Μπορείς να βρεις τακούνι πλατφόρμα σε μεγάλη γκάμα παπουτσιών. Πέδιλα, γόβες, εσπαντρίγιες, παντόφλες, sneakers, μποτάκια, μπότες και άλλα πολλά.

Πλεονεκτήματα τακουνιών τύπου πλατφόρμας


 • Έχουν άριστη ισορροπία: Το κύριο πλεονέκτημα που έχουν οι πλατφόρμες είναι ότι πατούν σε μεγάλη επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος μοιράζεται πάνω σε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη ισορροπία. Βέβαια μια γυναίκα θα πρέπει να συνηθίσει το αυξημένο ύψος αλλιώς υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να περπατήσει σωστά πάνω στις πλατφόρμες της.

 • Προσδίδουν ύψος: Άλλο ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα που κάνει τις πλατφόρμες αγαπημένες είναι ότι προσδίδουν ύψος. Ο συνδυασμός του περισσότερου ύψους σε σχέση με την καλύτερη ισορροπία (σε αντίθεση με τα ψηλοτάκουνα), κάνουν τα παπούτσια αυτά πρώτα στις προτιμήσεις πολλών γυναικών.

 • Είναι ελκυστικά: Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι πιο κομψά και πιο ελκυστικά παπούτσια από αυτά που έχουν τακούνι πλατφόρμα δεν υπάρχουν. Αυτό ίσως είναι μια μεγάλη αλήθεια.

 • Είναι της μόδας: Οι πλατφόρμες είναι στις τάσεις της μόδας για το 2024 και όπως φαίνεται θα παραμείνουν στο προσκήνιο για πολλά χρόνια ακόμα. Επομένως αυτή τη στιγμή η αγορά τους θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή.

 • Είναι άνετα και βολικά: Τα παπούτσια τύπου πλατφόρμας είναι πολύ άνετα και αρκετά βολικά. Δεν κουράζουν τα πόδια.

Μειονεκτήματα τακουνιών τύπου πλατφόρμας


 • Περιορίζουν τη φυσιολογική κίνηση κατά το περπάτημα: Πολλές φορές η κίνηση πάνω στις πλατφόρμες μπορεί να μην φαίνεται φυσιολογική. Αυτό μπορεί να φαίνεται εντονότερο σε γυναίκες που δεν έχουν συνηθίσει αυτού του είδους τα τακούνια. Βέβαια για τις γυναίκες που ξέρουν πώς να βαδίσουν σωστά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η κίνηση φαίνεται απόλυτα φυσιολογική.

 • Δεν ταιριάζουν με όλα τα στιλ ντυσίματος: Κάποιες πλατφόρμες δεν ταιριάζουν με όλα τα στιλ ντυσίματος. Ανάλογα την περίσταση μπορείς να επιλέξεις και τα κατάλληλα σχέδια. Θέλει όμως λίγη προσοχή και γνώσεις ώστε να ξέρεις ποιες πλατφόρμες ταιριάζουν με ποια ρούχα.

Πότε να προτιμήσεις πλατφόρμες


Να προτιμήσεις πλατφόρμες όταν θέλεις να:

 • έχεις βέλτιστη ισορροπία
 • είσαι μέσα στη μόδα
 • αποκτήσεις περισσότερο ύψος
 • αποκτήσεις πολύ μοντέρνο στιλ
 • έχεις κομψό ντύσιμο
 • έχεις σιγουριά στο περπάτημα
 • αισθάνεσαι ασφάλεια για την επιλογή σου
 • έχεις πρακτικά και βολικά παπούτσια

Δημοφιλέστερες πλατφόρμες


Οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες για το 2024 βρίσκονται εδώ. Πρόκειται για αρκετά ποιοτικά μοντέλα και αυτή τη στιγμή έχουν τις περισσότερες πωλήσεις.

Luigi
39,99€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Morena Spain
13€   ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
79,99€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
49,99€
39,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
39,99€
4,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Altercore
93,99€   ΔΕΣ ΤΟ

43,00€
30,1€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
39,99€
14,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Issue
39,99€
15€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
29,99€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ

34,00€
27,2€
  ΔΕΣ ΤΟ
Issue
49,99€
15€
  ΔΕΣ ΤΟ

όλες οι πλατφόρμες


Γυναικεία παπούτσια με κρυφό εσωτερικό τακούνι


παπούτσια με κρυφό εσωτερικό τακούνι

Το κρυφό εσωτερικό τακούνι είναι μια πολύ έξυπνη επιλογή. Συνήθως το προτιμούν γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν περισσότερο ύψος χωρίς να φαίνεται ότι πατούν πάνω σε πλατφόρμα.

Στα παπούτσια αυτά, το τακούνι βρίσκεται κρυμμένο στο εσωτερικό των υποδημάτων ενώ από την εξωτερική πλευρά φαίνεται σόλα που μοιάζει φλατ.

Μπορείς να συναντήσεις κρυφό εσωτερικό τακούνι σε παπούτσια sneakers και σε μποτάκια. Ενδέχεται να συναντήσεις και σε άλλες κατηγορίες αλλά όχι τόσο συχνά.

Πλεονεκτήματα παπουτσιών με κρυφό τακούνι


 • Χαρίζουν ύψος χωρίς να φαίνεται ότι φοράς πλατφόρμα: Αυτό θεωρείται το βασικότερο πλεονέκτημα που έχουν. Εφόσον η πλατφόρμα είναι εσωτερική και δεν φαίνεται, δίνεται η εντύπωση ότι η γυναίκα έχει περισσότερο ύψος (φυσικό).

 • Είναι αρκετά άνετα: Τα υποδήματα αυτά είναι βολικά και αρκετά άνετα. Δεν θα σε κουράσουν. Είναι κατάλληλα ακόμα και για περπάτημα μεγάλης απόστασης.

 • Έχουν ισορροπία: Όπως και οι πλατφόρμες, έτσι και αυτά μπορούμε να πούμε ότι έχουν καλή ισορροπία καθώς τα πόδια πατάνε σε μεγάλη επιφάνεια.

Μειονεκτήματα παπουτσιών με κρυφό τακούνι


 • Σε αρκετές περιπτώσεις το κρυφό τακούνι καταλαβαίνεται εύκολα: Αυτό δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχουν παπούτσια με κρυφό τακούνι που μπορείς πολύ εύκολα να καταλάβεις ότι κάτι συμβαίνει με αυτά. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και παπούτσια με κρυφό τακούνι που δεν είναι εύκολο να τα αντιληφθεί κανείς.

 • Κάποια παπούτσια με κρυφό τακούνι έχουν περίεργο σχήμα: Για να χωρέσει το κρυφό τακούνι, κάποια μοντέλα είναι πιο "φουσκωτά" στο πίσω μέρος. Αυτό ίσως δεν αρέσει σε μερικές γυναίκες. Άλλες μπορεί να μην έχουν πρόβλημα.

Πότε να προτιμήσεις κρυφό εσωτερικό τακούνι


Να αγοράσεις παπούτσια με κρυφό εσωτερικό τακούνι όταν θέλεις να:

 • αποκτήσεις περισσότερο ύψος που φαίνεται φυσικό
 • έχεις πολύ μοντέρνο look
 • έχεις τον απόλυτο έλεγχο στην ισορροπία
 • αποκτήσεις παπούτσια βολικά
 • αποκτήσεις sneakers ή μποτάκια με ιδιαίτερο στιλ
 • αισθάνεσαι απόλυτη άνεση όταν φοράς τα παπούτσια
 • ξεχωρίζεις για το εναλλακτικό κομψό γούστο σου

Δημοφιλέστερα παπούτσια με κρυφό τακούνι


Εδώ μπορείς να βρεις τα δημοφιλέστερα γυναικεία παπούτσια για το 2024 που έχουν κρυφό εσωτερικό τακούνι. Θα βρεις πολύ ωραία sneakers αλλά και μποτάκια.

Kesi
40,99€
14,39€
  ΔΕΣ ΤΟ
Big Star Shoes
126,99€
39,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Big Star Shoes
117,99€
37,59€
  ΔΕΣ ΤΟ
Aldo
85,00€
41,65€
  ΔΕΣ ΤΟ
Big Star Shoes
113,99€
45,59€
  ΔΕΣ ΤΟ
Kesi
61,99€
27,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Big Star Shoes
104,99€
44,79€
  ΔΕΣ ΤΟ
Kesi
124,99€
43,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Guess
105,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
92€   ΔΕΣ ΤΟ
Guess
84,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Big Star Shoes
104,99€
44,79€
  ΔΕΣ ΤΟ

όλα με κρυφό τακούνι


Γυναικεία παπούτσια με μεσαίο τακούνι


παπούτσια με μεσαίο τακούνι

Το μεσαίο τακούνι συνδυάζει την κομψότητα και την έλξη που έχουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, με την πρακτικότητα που έχουν τα χαμηλοτάκουνα. Βρίσκεται κάπου στη μέση.

Το ύψος των μεσαίων τακουνιών κυμαίνεται από 4 εκατοστά και μπορεί να φτάσει έως τους 8 πόντους. Θα βρεις τακούνια με χοντρό πάχος καθώς και λεπτά.

Οι δημοφιλέστερες κατηγορίες υποδημάτων με μεσαίο τακούνι είναι τα πέδιλα, οι γόβες, τα μποτάκια, οι μπότες, οι παντόφλες, τα mules και άλλα πολλά.

Πλεονεκτήματα παπουτσιών με μεσαίο τακούνι


 • Προσδίδουν ύψος χωρίς να θυσιάζουν την πρακτικότητα: Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι τα παπούτσια αυτά συνδυάζουν την πρακτικότητα που έχουν τα χαμηλοτάκουνα με το ύψος που προσδίδουν τα ψηλοτάκουνα. Θυσιάζουν μόνο λίγα εκατοστά.

 • Είναι αρκετά βολικά: Τα πόδια βρίσκονται σε αρκετά βολική θέση. Σίγουρα δεν είναι όπως τα φλατ ή τα χαμηλοτάκουνα, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι και πάλι δεν έχουν πρόβλημα.

 • Μπορούν να επιλεχθούν για όλες τις περιστάσεις: Τα παπούτσια με μεσαία τακούνια μπορούν να επιλεγούν για πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Από επίσημες εκδηλώσεις έως την καθημερινότητα. Τόσο για βράδυ όσο και για μέρα.

 • Είναι κατάλληλα για σχεδόν όλες τις γυναίκες: Σχεδόν όλες οι ηλικίες μπορούν να φορέσουν παπούτσια με μεσαίο τακούνι. Ίσως οι αρκετά ώριμες γυναίκες θα πρέπει να τα αποφύγουν.

Μειονεκτήματα παπουτσιών με μεσαίο τακούνι


 • Δεν έχουν τόσο καλή ισορροπία: Το ύψος των μεσαίων τακουνιών μπορεί να μην ξεπερνάει τα 8 εκατοστά, ωστόσο και πάλι η ισορροπία κατά το περπάτημα με μεσαία τακούνια ελαφρώς υποβαθμίζεται. Θα πρέπει να ξέρεις πώς να περπατάς και να είσαι συνηθισμένη. Σίγουρα δεν είναι όπως τα ψηλά ωστόσο πρέπει να έχεις συνηθίσει αλλιώς θα δυσκολευτείς στην αρχή.

Πότε να προτιμήσεις παπούτσια με μεσαίο τακούνι


Να διαλέξεις παπούτσια με μεσαίο τακούνι όταν θέλεις να:

 • συνδυάσεις την κομψότητα με την πρακτικότητα
 • αποκτήσεις ύψος χωρίς υπερβολές
 • έχεις παπούτσια για όλες τις χρήσεις
 • μην κουράζονται εύκολα τα πόδια σου
 • αποκτήσεις διακριτικό αλλά και μοντέρνο στιλ
 • μπορείς να τα φοράς σε οποιαδήποτε περίσταση

Δημοφιλέστερα παπούτσια με μεσαίο τακούνι


Τα δημοφιλέστερα παπούτσια με μεσαίο τακούνι αυτή τη στιγμή (φθινόπωρο / χειμώνας 2024) είναι αυτά που βλέπεις σε αυτή τη συλλογή.

Exe
69,95€
34,95€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
49,99€
39,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Soho
44,99€
16,79€
  ΔΕΣ ΤΟ
Tamaris
69,00€
41€
  ΔΕΣ ΤΟ
Yaya By Hotiç
67,99€
27,29€
  ΔΕΣ ΤΟ
The Fashion Project
35,95€
15,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Sante
95,00€
45€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
39,99€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Issue
59,99€
19,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Kesi
53,99€
23,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
39,99€
29,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fox Shoes
184,99€
55,99€
  ΔΕΣ ΤΟ

όλα με μεσαίο τακούνι


Τακούνια στιλ φιάπα


παπούτσια τακούνια στιλ φιάπα

Το τακούνι στιλ φιάπα είναι ένα υβριδικό σχέδιο. Στο πίσω μέρος τα παπούτσια διαθέτουν κανονικό τακούνι σε διάφορα ύψη (χαμηλό, μεσαίο ή ψηλό), ενώ στο μπροστά μέρος πατούν σε μια ομοιόμορφη επιφάνεια που διαθέτει πάχος (σαν πλατφόρμα).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο στιλ που διαθέτει ορισμένα πλεονεκτήματα. Θα συναντήσεις τακούνια σε στιλ φιάπα σε παπούτσια όπως γόβες, πέδιλα, παντόφλες, μποτάκια και άλλες κατηγορίες.

Πλεονεκτήματα τακουνιών σε στιλ φιάπα


 • Προσδίδουν επιπλέον ύψος: Το ύψος στη συγκεκριμένη περίπτωση αυξάνει τόσο από το τακούνι στο πίσω μέρος, όσο και από το πάχος της σόλας στο μπροστά. Έτσι υπάρχει διπλό κέρδος.

 • Είναι πολύ εντυπωσιακά: Τα παπούτσια αυτά θεωρούνται πολύ εντυπωσιακά. Ειδικά αν πρόκειται για ψηλοτάκουνα.

 • Τονίζουν τη θηλυκότητα της γυναίκας: Η κατηγορία αυτή τονίζει έντονα τη θηλυκότητα της γυναίκας καθώς αναδυκνυεί τα πόδια της και τα κάνει να φαίνονται πιο καλλίγραμμα.

Μειονεκτήματα τακουνιών σε στιλ φιάπα


 • Η ισορροπία μειώνεται αρκετά ειδικά στα ψηλοτάκουνα: Αν τα παπούτσια είναι ψηλοτάκουνα και ψηλώνουν ακόμα περισσότερο από την "πλατφόρμα" στο μπροστά μέρος, τότε προφανώς η ισορροπία κατά το περπάτημα γίνεται πιο δύσκολη.

 • Σε κάποιες περιπτώσεις είναι too much: Αυτό συμβαίνει μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Πάντως όπως και να το κάνουμε, τα τακούνια με στιλ φιάπα δεν είναι και τα πιο διακριτικά που υπάρχουν.

 • Πολλές φορές δεν είναι βολικά: Η πρακτικότητα σε κάποια μοντέλα είναι περιορισμένη. Έτσι δίνουν την αίσθηση ότι δεν είναι βολικά. Βέβαια στα περισσότερα δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Πότε να προτιμήσεις παπούτσια με τακούνι σε στιλ φιάπα


Να προτιμήσεις αυτά τα παπούτσια όταν θέλεις να:

 • αποκτήσεις ακόμη περισσότερο ύψος από τα ψηλοτάκουνα
 • αποκτήσεις εξαιρετικά ελκυστικό στιλ
 • νιώθεις ελκυστική
 • μην έχεις οπωσδήποτε διακριτικά παπούτσια
 • περπατάς και να ισορροπείς σε απαιτητικά παπούτσια
 • τονίσεις τη θηλυκή σου πλευρά
 • έχεις πολύ εντυπωσιακό στιλ

Γυναικεία παπούτσια φλατ (χωρίς τακούνι)


παπούτσια φλατ (χωρίς τακούνι)

Τα πιο πρακτικά από όλα τα γυναικεία παπούτσια είναι τα φλατ. Πρόκειται για υποδήματα που δεν έχουν τακούνι. Μπορείς να συναντήσεις μποτάκια, εσπαντρίγιες, παντόφλες, μπαλαρίνες, oxfords, mules και άλλα πολλά.

Πλεονεκτήματα φλατ παπουτσιών


 • Είναι άνετα και βολικά: Πιο πρακτικά από τα φλατ παπούτσια δεν υπάρχουν. Η θέση των ποδιών είναι η πιο σωστή από όλα τα άλλα είδη τακουνιών. Για αυτό το λόγο βολεύουν πολύ.

 • Δεν κουράζουν τα πόδια: Μπορείς να τα φοράς χωρίς πρόβλημα για πολλές ώρες. Φλατ παπούτσια σημαίνει ξεκούραστα πόδια.

 • Είναι πάντα στη μόδα: Η μόδα για το 2024 περιλαμβάνει πολλά φλατ μοντέλα. Από ότι φαίνεται και τα επόμενα χρόνια θα συμβεί το ίδιο. Επομένως θεωρούνται μια καλή αγορά.

 • Θεωρούνται διακριτικά: Πολλές φορές το διακριτικό είναι και το πιο όμορφο. Τα φλατ παπούτσια είναι πολύ διακριτικά.

 • Ταιριάζουν με πολλά στιλ ντυσίματος: Θα βρεις φλατ μοντέλα παπουτσιών που ταιριάζουν με επίσημα ή καθημερινά ρούχα. Επίσης είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

Μειονεκτήματα φλατ παπουτσιών


 • Δεν θεωρούνται πάντα εντυπωσιακά: Όσο πιο ψηλό είναι ένα τακούνι, τόσο πιο εντυπωσιακό φαίνεται το παπούτσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα φλατ δεν είναι ωραία. Το αντίθετο μάλιστα. Απλώς είναι όμορφα με έναν χαρακτηριστικό πιο διακριτικό τρόπο.

 • Δεν προσδίδουν ύψος: Το μεγαλύτερο μειονέκτημα που έχει αυτή η κατηγορία είναι ότι δεν προσδίδουν ύψος. Βέβαια οι γυναίκες που τα προτιμούν στις περισσότερες περιπτώσεις τα επιλέγουν ακριβώς για αυτό το λόγο.

Πότε να προτιμήσεις φλατ παπούτσια


Να επιλέξεις παπούτσια φλατ (χωρίς τακούνι) όταν θέλεις να:

 • φοράς πολύ βολικά και πρακτικά παπούτσια
 • έχεις κομψό και διακριτικό ντύσιμο
 • μην κουράζονται ποτέ τα πόδια σου
 • έχεις απόλυτη βεβαιότητα ότι μπορείς να τα φορέσεις για ώρες
 • ακολουθείς τις τάσεις της μόδας
 • μπορείς να τα συνδυάσεις με πολλές επιλογές στα ρούχα
 • μην αποκτήσεις περισσότερο ύψος φορώντας παπούτσια

Δημοφιλέστερα παπούτσια φλατ


Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τα δημοφιλέστερα φλατ γυναικεία παπούτσια για το 2024. Η κατάταξη έχει να κάνει με το ενδιαφέρον που δείχνουν οι γυναίκες για αυτά τα μοντέλα αλλά και με βάση τις πωλήσεις τους.

Parex
26,90€
21,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Polaris
96,99€
45,59€
  ΔΕΣ ΤΟ
Luigi
19,99€
4,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Crocs
36,00€
28,8€
  ΔΕΣ ΤΟ
Kesi
69,99€
23,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Iqshoes
24,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Ligglo
38,99€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Parex
39,90€
24,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Malesa
20,00€
15€
  ΔΕΣ ΤΟ
Malesa
15,00€
9,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Capone Outfitters
152,99€
46,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Malesa
27,00€
21,6€
  ΔΕΣ ΤΟ


Σχετικά άρθρα:

Οδηγός Αγοράς Γυναικείων Παπουτσιών 2024
Οδηγός Αγοράς Γυναικείων Παπουτσιών 2024
Ο πιο πλήρης οδηγός αγοράς γυναικείων υποδημάτων για το φθινόπωρο / χειμώνα του 2024. Δες τι παπούτσια να αγοράσεις, τι να αποφύγεις. Πώς να κάνεις έξυπνες αγορές.
Ποια τα Είδη Τακουνιών & που να Φορέσεις τι
Ποια τα Είδη Τακουνιών & που να Φορέσεις τι
Ποια τα είδη τακουνιών; Που να φορέσεις και που όχι τον κάθε τύπο; Ψηλοτάκουνα, μεσαία, χαμηλά, πλατφόρμες, κλπ, δες τώρα στον ΑΠΟΛΥΤΟ οδηγό!site με ρούχα
Όλα τα ρούχα συγκεντρωμένα σε ενα site.
επίσκεψη  ❯ 

site με τσάντες
Φτιάξαμε το πιο πλήρες site στην Ελλάδα.
επίσκεψη  ❯ 


 Δημοφιλή Άρθρα
Τα 15 Καλύτερα Running Παπούτσια - ΤεχνολογίεςΤι Νούμερο Παπούτσι να Αγοράσω; Χρήσιμες ΣυμβουλέςΣωστός Καθαρισμός Παπουτσιών - Καλύτεροι ΤρόποιΠοια Είδη Αθλητικών Παπουτσιών υπάρχουν και τι είναι καλό να γνωρίζειςΠώς να Συνδυάσεις τα Καλοκαιρινά Παπούτσια με τα Ρούχα (για γυναίκες)
όλα τα άρθρα  ❯


 Γυναικεία
Μποτάκια Γόβες Sneakers Μπότες Oxfords Πλατφόρμες Αθλητικά
περισσότερα  ❯

 Ανδρικά
Μποτάκια Αθλητικά Επίσημα Sneakers Σταράκια
περισσότερα  ❯

 Παιδικά
Sneakers Αθλητικά Μποτάκια Μπότες Βρεφικά Γαλότσες
περισσότερα  ❯
 Μοντέλα
Nike Air Force 1 Adidas Gazelle Fila Disruptor Vans Old Skool Nike Air Max 97 Converse All Star
περισσότερα  ❯


 Ανακάλυψε στο opo
Το Blog μας Top Συλλογές Καταστήματα