(0)

Τι Νούμερο Παπούτσι να Αγοράσω; Χρήσιμες ΣυμβουλέςΤο άρθρο αυτό θα σε βοηθήσει να βρεις πώς να επιλέγεις το σωστό νούμερο στα παπούτσια σου όταν αγοράζεις από το internet. Δες το μεγεθολόγιο που δίνουν σχεδόν όλα τα eshops και τι να προσέξεις πριν αγοράσεις.

Μεγεθολόγιο παπουτσιών


μεγεθολόγιο παπουτσιών

Όλα τα νούμερα παπουτσιών που δίνουν τα καταστήματα αφορά αποκλειστικά το μήκος τους. Για το φάρδος μπορεί απλά να αναφέρουν αν είναι σε στενή ή φαρδιά γραμμή.

Παρόλα αυτά το νούμερο των παπουτσιών δεν αναφέρεται στο μήκος τους σε εκατοστά. Στην πραγματικότητα κάθε νούμερο παπουτσιών μπορεί να αντιστοιχιστεί στο πραγματικό μήκος της πατούσας των ποδιών μέσω ενός πίνακα (οδηγός μεγεθών).

Το πρόβλημα είναι ότι ανάλογα με την περιοχή, μπορείς να συναντήσεις διαφορετική κωδικοποίηση ή με άλλα λόγια διαφορετικό οδηγό μεγεθών.

Τα πιο δημοφιλή συστήματα στα νούμερα παπουτσιών είναι το ευρωπαϊκό, το αμερικάνικο και το βρετανικό.

Επειδή το εμπόριο πλέον είναι παγκόσμιο και κάθε eshop μπορεί να αντιστοιχίζει τα νούμερα ακόμα και με λάθος τρόπο, στον πίνακα που βλέπεις μπορείς να δεις πόσα εκατοστά μήκους της πατούσας αντιστοιχούν σε κάθε μετρικό σύστημα παπουτσιών.

Πίνακας μεγεθών


οδηγός μεγεθών νούμερα στα παπούτσια

Με βάση αυτόν τον πίνακα μπορείς να δες τι νούμερο παπούτσι είναι κατάλληλο για σένα. Μέτρησε το μήκος της πατούσας σου και αντιστοίχησε το αποτέλεσμα στον πίνακα. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε το Ευρωπαϊκό σύστημα στα νούμερα παπουτσιών.

Όσον αφορά το πλάτος των παπουτσιών να μη σε νοιάζει. Όσο στενά και να είναι, τα παπούτσια ανοίγουν πολύ εύκολα ως προς το πλάτος τους.

Στο μήκος όμως τα πράγματα διαφέρουν. Αν κάποιο από τα δάχτυλα των ποδιών σου βρίσκει μπροστά ή αν η φτέρνα σου μπαίνει σφιχτά αυτό δεν πρόκειται να βελτιωθεί με τον καιρό.

Επομένως αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τα παπούτσια να σου κάνουν στο μήκος. Στο πλάτος κάποια στιγμή θα στρώσουν. Στο μήκος όσο και να τα φορέσεις τα παπούτσια δεν ανοίγουν ποτέ.

Πώς να επιλέξεις το σωστό νούμερο παπουτσιών


σωστό νούμερο παπουτσιών

Η διαδικασία επιλογής είναι αρκετά εύκολη. Μέτρησε το μήκος της πατούσας των ποδιών σου πόσα εκατοστά είναι. Θα μετρήσεις από το τέλος της φτέρνας (το πιο πίσω σημείο) έως το μακρύτερο δάχτυλο των ποδιών.

Σε κάποιους ανθρώπους το μακρύτερο δάχτυλο στα πόδια είναι το πρώτο (το χοντρό) ενώ σε κάποιους άλλους είναι το δεύτερο.

Αφού μετρήσεις πόσα εκατοστά είναι, μπορείς να ελέγξεις τον παραπάνω πίνακα και να αντιστοιχήσεις το νούμερο παπουτσιών που είναι κατάλληλο για σένα. Αν το μήκος των ποδιών σου δεν ταιριάζει ακριβώς με κάποιο νούμερο θα πρέπει να επιλέξεις το αμέσως μεγαλύτερο και όχι το πλησιέστερο μικρότερο.

Κατά την επιλογή σου να λάβεις υπόψη σου ότι τα παπούτσια φοριούνται με κάλτσες οι οποίες έχουν και αυτές κάποιο πάχος. Οι λεπτές κάλτσες και τα σοσόνια αυξάνουν λίγο το συνολικό μήκος των ποδιών επομένως το νούμερο παπουτσιών που θα επιλέξεις δεν επηρεάζεται σημαντικά.

Από την άλλη πλευρά οι χοντρές κάλτσες καθώς και οι αθλητικές διαθέτουν περισσότερο πάχος οπότε σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να επιλέξεις ένα νούμερο μεγαλύτερο στα παπούτσια σου.

Πότε στρώνουν τα παπούτσια και τι να περιμένεις τις πρώτες μέρες που φοράς ένα ζευγάρι


νούμερο παπουτσιών πρώτες μέρες εφαρμογής

Ακόμα και όταν επιλέξεις το απόλυτα σωστό νούμερο παπουτσιών, τις πρώτες μέρες μπορεί να έχεις κάποια προβλήματα. Αυτό ισχύει περισσότερο στα παπούτσια με σκληρό δέρμα παρά στα αθλητικογενή.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα παπούτσια δεν έχουν πάρει ακόμα τη φόρμα του ποδιού. Για αυτό και τις πρώτες μέρες πολλές φορές τα πόδια μπορεί να πληγωθούν στις φτέρνες, σε κάποιο δάχτυλο ή και κοντά στον αστράγαλο.

Μετά όμως από περίπου μια εβδομάδα χρήσης, τα παπούτσια σιγά σιγά ανοίγουν στα σημεία που δεν εφαρμόζουν σωστά. Οπότε η εφαρμογή βελτιώνεται σημαντικά.

Τι να προσέξεις - Συμβουλές επιλογής στο νούμερο των παπουτσιών


συμβουλές επιλογής στα νούμερα στα παπούτσια

Επίλεξε νούμερο παπουτσιών αποκλειστικά με βάση το μήκος τους


Τα παπούτσια ανοίγουν μόνο ως προς το πλάτος. Ποτέ δεν αλλάζει το μήκος τους. Επομένως αν ένα ζευγάρι σε σφίγγει στο πλάτος μην το φοβάσαι. Μπορείς να το αγοράσεις. Σε δύο τρεις μέρες θα στρώσει πάνω στα πόδια σου.

Αν όμως τα παπούτσια σε σφίγγουν στο μήκος (δάχτυλα μπροστά ή φτέρνα) τότε μην τα αγοράσεις ποτέ. Ακόμα και αν ο πωλητής σου λέει ότι θα στρώσουν. Δεν πρόκειται να ανοίξουν ποτέ.

Να φορέσεις τα καινούρια παπούτσια σου δοκιμαστικά για μία εβδομάδα για να στρώσουν πάνω σου


Μην φοράς καινούρια παπούτσια όταν πρόκειται να τα φορέσεις για πολλές ώρες ή σε κάποια εκδρομή. Τα καινούρια παπούτσια χρειάζονται περίπου μια εβδομάδα χρήσης για να στρώσουν σωστά στα πόδια. Αν πάρεις καινούρια παπούτσια και δεν τα έχεις δοκιμάσει στην πράξη, είναι πολύ πιθανόν να σου πληγώσουν τα πόδια την πρώτη φορά.

Επομένως να φοράς πάντα δοκιμασμένα παπούτσια όταν πας σε κάποια εκδρομή ή όταν πρέπει να τα φορέσεις σε μία εκδήλωση που θα κρατήσει πολλές ώρες. Τα καινούρια παπούτσια φόρεσέ τα πάντα 1-2 φορές τουλάχιστον και περπάτησέ τα κοντά στο σπίτι σου για να στρώσουν.

Τα πόδια πληγώνονται αν επιλέξεις μικρότερο νούμερο παπουτσιών αλλά και μεγαλύτερο


Αν για κάποιο λόγο επιλέξεις πιο στενά παπούτσια όπως είναι φυσικό τα πόδια σου θα πληγώνονται και το αποτέλεσμα θα είναι να μην περνάς καλά όπου και αν βρίσκεσαι καθώς το μυαλό σου θα είναι συνεχώς στο πόνο που προκαλούν στα πόδια τα παπούτσια σου.

Παρόλα αυτά ακόμα και το μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιών μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Όταν υπάρχει αρκετή ευρυχωρία τα πόδια μπορούν να μετακινηθούν ελαφρά μέσα στα παπούτσια σε κάθε βήμα. Αυτή η σχετική κίνηση των ποδιών εντός των παπουτσιών προκαλεί τριβή και ερεθίζει το δέρμα.

Για το λόγο αυτό τα παπούτσια πρέπει να έχουν ακριβώς το σωστό νούμερο. Δυστυχώς πολλοί γονείς παίρνουν στα παιδιά τους μεγαλύτερο νούμερο παπουτσιών για να μπορούν τα παιδιά να τα φορέσουν και του χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι να τρίβονται τα πόδια των παιδιών και να πληγώνονται.

Να διαβάζεις την πολιτική επιστροφής και αλλαγής στο νούμερο παπουτσιών του κάθε καταστήματος


Κάθε eshop αναφέρει ξεκάθαρα ποια είναι η πολιτική που ακολουθεί όσον αφορά τις επιστροφές, την αλλαγή στο νούμερο παπουτσιών, κτλ. Κάποια καταστήματα μπορεί να έχουν τη διαδικασία δωρεάν ενώ άλλα μπορεί να σου ζητούν να πληρώσεις το κόστος μεταφοράς της επιστροφής.

Καλό είναι λοιπόν πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά να διαβάσεις τους όρους του site. Άλλωστε όσο καλά και αν γνωρίζεις το νούμερο παπουτσιών που φοράς, κάποιες εταιρείες μπορεί να έχουν μικρές διαφορές. Το λάθος είναι πάντα πιθανό. Επομένως κάποια στιγμή σε κάποια αγορά σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις αντικατάσταση.

Να κοιτάζεις αν το κατάστημα έχει διαθέσιμα παπούτσια ένα νούμερο μεγαλύτερο και ένα νούμερο μικρότερο


Επειδή ό,τι και αν κάνεις, η επιλογή λάθους νούμερου στα παπούτσια είναι πάντα ένα πιθανό σενάριο, καλό είναι πριν αγοράσεις να κοιτάξεις αν το κατάστημα έχει διαθέσιμα και άλλα νούμερα στα παπούτσια σου. Ένα νούμερο μικρότερο και ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Έτσι σε περίπτωση που τα παπούτσια δεν σου κάνουν, μπορείς να κάνεις αντικατάσταση με ίδιο ζευγάρι σε διαφορετικό νούμερο. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστείς να αγοράσεις κάποιο άλλο ζευγάρι που πιθανόν δεν σου αρέσει και τόσο πολύ σε σχέση με την πρώτη σου επιλογή. Εκτός και αν το κατάστημα επιστρέφει πίσω τα χρήματα.

Να δίνεις βαρύτητα στην άνεση και όχι στη φιγούρα


Πολλές φορές ένα ζευγάρι παπούτσια είναι πολύ εντυπωσιακό και μπορεί να μας αρέσει πολύ. Το μυαλό μας σε αυτές τις περιπτώσεις τείνει να αγνοεί ότι τα συγκεκριμένα παπούτσια μπορεί να μην είναι καθόλου πρακτικά.

Αν τα παπούτσια σου δεν είναι άνετα και σου δημιουργούν έστω και το ελάχιστο πρόβλημα, τότε όσο ωραία και να είναι στην πράξη δεν θα τα φορέσεις ποτέ. Κάθε φορά που θα τα βλέπεις μπροστά σου θα θυμάσαι πόσο πολύ πλήγωσαν τα πόδια σου την τελευταία φορά. Έτσι θα τα αποφεύγεις.

Επομένως δώσε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο πόσο άνετα και πόσο βολικά είναι τα παπούτσια που θέλεις να αγοράσεις. Στην πράξη θα φανεί αν τελικά άξιζαν την αγορά τους.

Βρες απεριόριστα νούμερα στα παπούτσια


Η σελίδα μας διαθέτει απεριόριστα νούμερα στα γυναικεία παπούτσια καθώς και πλήθος από επιλογές σε όλα τα ανδρικά υποδήματα. Επίσης έχουμε και όλα τα νούμερα στα παιδικά παπούτσια.

Ψάξε και βρες εύκολα το νούμερο που ταιριάζει στα δικά σου πόδια. Στην αναζήτησή σου μπορείς να βάλεις φίλτρο το νούμερο παπουτσιών που φοράς και να σου βγάλει χιλιάδες παπούτσια ακριβώς στο νούμερό σου. Έτσι θα έχεις απόλυτη σιγουριά ότι τα παπούτσια που θα αγοράσεις σου ταιριάζουν.

Θα βρεις πολλές κατηγορίες υποδημάτων. Έχουμε αθλητικά, sneakers, casual, μποτάκια, μπότες, πέδιλα, επίσημα, oxfords, και άλλα πολλά σχέδια.

Σχετικά άρθρα:

Πώς να Καθαρίσω τα Παπούτσια
Πώς να Καθαρίσω τα Παπούτσια
Οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσεις σωστά τα παπούτσια σου χωρίς να φθαρούν. Ανάλογα με το υλικό τους. Υφασμάτινα παπούτσια, δερμάτινα, suede.
Συμβουλές Αγοράς Παπουτσιών από το Internet που ΠΡΕΠΕΙ να δεις
Συμβουλές Αγοράς Παπουτσιών από το Internet που ΠΡΕΠΕΙ να δεις
Δες τι να προσέξεις κατά την αγορά παπουτσιών στο internet. Απέφυγε τις συνηθισμένες παγίδες. Εδώ θα βρεις τις καλύτερες συμβουλές αγοράς παπουτσιών.site με ρούχα
Όλα τα ρούχα συγκεντρωμένα σε ενα site.
επίσκεψη  ❯ 

site με τσάντες
Φτιάξαμε το πιο πλήρες site στην Ελλάδα.
επίσκεψη  ❯ 


 Δημοφιλή Άρθρα
Τα 15 Καλύτερα Running Παπούτσια - ΤεχνολογίεςΤι Νούμερο Παπούτσι να Αγοράσω; Χρήσιμες ΣυμβουλέςΣωστός Καθαρισμός Παπουτσιών - Καλύτεροι ΤρόποιΠοια Είδη Αθλητικών Παπουτσιών υπάρχουν και τι είναι καλό να γνωρίζειςΠώς να Συνδυάσεις τα Καλοκαιρινά Παπούτσια με τα Ρούχα (για γυναίκες)
όλα τα άρθρα  ❯


 Γυναικεία
Μποτάκια Γόβες Sneakers Μπότες Oxfords Πλατφόρμες Αθλητικά
περισσότερα  ❯

 Ανδρικά
Μποτάκια Αθλητικά Επίσημα Sneakers Σταράκια
περισσότερα  ❯

 Παιδικά
Sneakers Αθλητικά Μποτάκια Μπότες Βρεφικά Γαλότσες
περισσότερα  ❯
 Μοντέλα
Nike Air Force 1 Adidas Gazelle Fila Disruptor Vans Old Skool Nike Air Max 97 Converse All Star
περισσότερα  ❯


 Ανακάλυψε στο opo
Το Blog μας Top Συλλογές Καταστήματα