δοκίμασε & πολλαπλά νούμερα,
χρώματα, brands, κατηγορίες

πχ:
γόβες μπαλαρίνες πλατφόρμες 37 38,
μποτάκια μαύρα καφέ 44 45,
adidas nike puma άσπρο μαύρο,
παιδικά για κοριτσι 30 31 μπλε άσπρο,
παιδικα για αγορι geox nike,
κοκ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
(0)

Ποια Είδη Αθλητικών Παπουτσιών υπάρχουν και τι είναι καλό να γνωρίζεις

τα είδη στα αθλητικά παπούτσια

Αν ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις αθλητικά παπούτσια καλό είναι να ενημερωθείς τι κυκλοφορεί και τι θα ταίριαζε στις δικές σου ανάγκες.

Σε αυτό το άρθρο θα δεις ποια είδη αθλητικών παπουτσιών υπάρχουν, τι τεχνολογίες έχει το καθένα, ποια τα χαρακτηριστικά τους και οι ιδιαιτερότητές τους.

Τεχνολογίες αθλητικών παπουτσιών


Αντικραδασμική προστασία (ελαστικότητα στη σόλα - σόλα από καουτσούκ - αερόσολα)


σόλα στα αθλητικά παπούτσια

Στα αθλητικά παπούτσια το πρώτο πράγμα που πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη είναι η αντικραδασμική προστασία που διαθέτουν. Τα πόδια των αθλητών δέχονται πολύ μεγάλες στιγμιαίες δυνάμεις σε κάθε πάτημα.

Οι δυνάμεις αυτές είναι τόσο μεγάλες που κανένα ανθρώπινο οστό δεν θα μπορούσε να τις δεχθεί χωρίς να θρυμματιστεί. Ο μόνος λόγος που δεν συμβαίνει αυτό είναι ότι οι δυνάμεις αυτές είναι σχεδόν στιγμιαίες αφού εφαρμόζονται για ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Έτσι δεν προκαλείται θραύση των οστών. Παρόλα αυτά οι αρθρώσεις καταπονούνται σημαντικά.

Για το λόγο αυτό η ελαστικότητα της σόλας στα αθλητικά παπούτσια είναι πολύ σημαντική. Το πλεονέκτημα είναι ότι οι ελαστικές σόλες απορροφούν τους κραδασμούς ενώ ταυτόχρονα εξομαλύνουν τις κρουστικές δυνάμεις που δέχονται τα πόδια.

Στην ουσία η ελαστική σόλα μετριάζει την τάση. Είναι πολύ καλύτερο για τα οστά, τις αρθρώσεις και τους μύες των ποδιών να δεχτούν μικρότερες δυνάμεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παρά πολύ μεγάλες δυνάμεις κρουστικές σχεδόν ακαριαίες.

Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων αλλά και για την αύξηση της ελαστικότητας, πολλά αθλητικά παπούτσια διαθέτουν σόλες από διάφορα πολυμερή υλικά όπως καουτσούκ.

Άλλα υλικά και τεχνολογίες με πολύ καλές ελαστικές ιδιότητες είναι ο “στερεός αφρός” θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης, ή γέλη στο εσωτερικό της σόλας, οι κυψελίδες αέρα, κτλ.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε και στις αερόσολες. Πρόκειται για θαλάμους συμπιεσμένου αερίου που βρίσκονται στις σόλες κάποιων αθλητικών μοντέλων. Ο σκοπός τους είναι η περαιτέρω αύξηση της ελαστικότητας και η μείωση των κραδασμών.

Πρόσφυση με το έδαφος (αντιολισθητική γόμα, πτυχές και οδοντωτές σόλες)


γόμα στα αθλητικά παπούτσια

Η καλή πρόσφυση με το έδαφος είναι πολύ σημαντική για τα αθλητικά παπούτσια. Στον αθλητισμό πολλές φορές τα πόδια πρέπει να κάνουν πολύ απότομες αλλαγές στην κίνηση. Άλλωστε η ξαφνική αλλαγή κατεύθυνσης των ποδιών είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο αθλητισμό.

Αν τα παπούτσια δεν έχουν καλή πρόσφυση με το έδαφος, τότε γλιστράνε και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και πολύ σοβαρά ατυχήματα. Κανένας αθλητής δεν θέλει να μείνει πολύ πίσω στις προπονήσεις του από ένα στραβοπάτημα ή από ένα γλίστρημα.

Για το λόγο αυτό τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια διαθέτουν στον πάτο της σόλας τους ειδική αντιολισθητική γόμα. Πολλές φορές έχει διάφορες πτυχές και εξογκώματα που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την πρόσφυση.

Ανάλογα με το έδαφος που αναφερόμαστε θα πρέπει να υπάρχουν και διαφορετικού μεγέθους πτυχές στη σόλα. Όσο πιο ομαλό είναι το έδαφος (ταρτάν, γήπεδο μπάσκετ, διάδρομος γυμναστηρίου τόσο λιγότερο τραχιά είναι και η επιφάνεια της σόλας.

Αντίθετα όσο πιο ανώμαλο είναι το έδαφος (γήπεδο ποδοσφαίρου, χώμα, κτλ.) τόσο πιο τραχιά είναι η επιφάνεια της σόλας. Σε πολλές περιπτώσεις διαθέτει καρφιά, τάπες, κτλ. Έτσι ώστε να “γατζώνεται” στο έδαφος.

Ελεύθερη περιστροφή και ανεξάρτητη κίνηση παπουτσιού (μπροστινό μέρος με πίσω) - Σύστημα Torsion


σύστημα Torsion στα αθλητικά παπούτσια

Σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό (για καλή απόδοση) τα αθλητικά παπούτσια να μπορούν να δεχτούν ελεύθερα πολύ μικρές συστροφές (το μπροστινό τμήμα του παπουτσιού σε σχέση με το πίσω).

Για το λόγο αυτό πολλά μοντέλα διαθέτουν το λεγόμενο σύστημα Torsion. Πρόκειται για ένα σύστημα που βελτιώνει τη σωστή κίνηση των ποδιών ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την απόδοση σε ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες.

Αερισμός ποδιών - Απομάκρυνση ιδρώτα


αερισμός στα αθλητικά παπούτσια

Ο καλός αερισμός των ποδιών είναι σημαντικός στον αθλητισμό. Όπως είναι φυσικό, η έντονη προπόνηση ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος. Ο ανθρώπινος οργανισμός όμως έχει φυσικές μεθόδους να διατηρεί σχεδόν πάντα σταθερή τη θερμοκρασία του.

Ένας τρόπος που το πετυχαίνει αυτό είναι ο ιδρώτας. Καθώς εξατμίζεται τραβάει θερμότητα από το σώμα και ρίχνει τη θερμοκρασία. Αν όμως οι υδρατμοί που προκαλούνται δεν μπορούν να διαφύγουν από τα παπούτσια, τότε τα πόδια θα γίνουν μούσκεμα.

Οι τριβές θα πληγώσουν το βρεγμένο δέρμα και πολύ γρήγορα θα αναπτυχθούν μικροοργανισμοί που προκαλούν κακοσμία. Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι πολύ σημαντικό τα αθλητικά παπούτσια να αερίζονται σωστά.

Ο τρόπος που το πετυχαίνουν αυτό είναι με διάφορες μικρές τρύπες σε στρατηγικά σημεία. Άλλη μία μέθοδος είναι η επιλογή πορωδών υλικών κατασκευής που επιτρέπουν την απομάκρυνση των υδρατμών.

Είδη αθλητικών παπουτσιών


είδη αθλητικών παπουτσιών

Υπάρχουν πολλά είδη αθλητικών υποδημάτων. Τα πιο δημοφιλή είναι τα παπούτσια running, τα ποδοσφαιρικά, τα παπούτσια για μπάσκετ, τένις και βόλεϊ, τα αθλητικά παπούτσια για στίβο καθώς και αυτά για skating.

Παπούτσια running


Τα αθλητικά παπούτσια running χρησιμοποιούνται για προπόνηση jogging καθώς και για γρήγορο τρέξιμο. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαθέτουν αεροδυναμικό σχήμα με ελαστική σόλα που κάνει “κούρμπα” προς τα πάνω στο μπροστινό τμήμα.

Έτσι διευκολύνεται περισσότερο η σωστή κίνηση των ποδιών. Όταν αγοράζεις παπούτσια running το πρώτο πράγμα που πρέπει πάντα να προσέχεις είναι η ελαστικότητα της σόλας. Στο τρέξιμο οι αρθρώσεις καταπονούνται σημαντικά επομένως μια πολύ καλή ελαστική σόλα θα σε σώσει από πολλούς μπελάδες.

Πριν αγοράσεις λοιπόν μάθε για την τεχνολογία που διαθέτει το κάθε μοντέλο. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχουν διάφορες τεχνικές για αύξηση της ελαστικότητας.

Όσον αφορά τα υλικά κατασκευής συνήθως χρησιμοποιούνται πολυμερή υλικά όπως καουτσούκ, “στερεοί αφροί θερμοπλαστικής πολυουρεθάνης”, ειδικές γέλες στο εσωτερικό της σόλας, κτλ.

Όσον αφορά διάφορες άλλες τεχνολογίες μπορούμε να αναφέρουμε τους θαλάμους συμπιεσμένου αερίου (αερόσολες) καθώς και σόλες με κυψελίδες εγκλωβισμένου αερίου. Πρόκειται για δύο τεχνικές που βελτιώνουν πολύ την ελαστικότητα της σόλας.

Παρακάτω μπορείς να δεις τα δημοφιλέστερα αθλητικά παπούτσια running για το φθινόπωρο / χειμώνα 2023. Ο κόσμος τα προτιμάει επειδή πράγματι είναι τα καλύτερα στη κατηγορία αυτή.

Under Armour
281,99€
129,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Energetics
22,99€
13,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
60,00€
44,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
160,00€
96€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
62,99€
37,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
74,99€
36,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
60€   ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
200,00€
120€
  ΔΕΣ ΤΟ


Ποδοσφαιρικά παπούτσια


Στα ποδοσφαιρικά παπούτσια θα πρέπει να δώσεις βαρύτητα σε δύο τομείς. Ο ένας έχει να κάνει με τις αυξημένες ανάγκες του αθλήματος στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.

Η μπάλα αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και οι ποδοσφαιριστές αναγκάζονται να αλλάζουν συνεχώς πορεία.

Αυτό σημαίνει ότι η καλή πρόσφυση με το έδαφος είναι πολύ σημαντική. Για το λόγο αυτό άλλωστε, τα ποδοσφαιρικά παπούτσια έχουν τάπες όταν πρόκειται για γήπεδο με χώμα ή διάφορες άλλες πτυχές όταν πρόκειται για γηπεδάκι 5Χ5.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλέξεις ποδοσφαιρικά παπούτσια που δεν έχουν καλή πρόσφυση με το έδαφος.

Ο άλλος τομέας που πρέπει να δώσεις βαρύτητα όταν αγοράζεις ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι η ανθεκτικότητά τους. Το κλώτσημα της μπάλας, οι κόντρες και τα τάκλιν φθείρουν πολύ τα αθλητικά παπούτσια.

Μπορούμε να πούμε ότι το άθλημα αυτό απαιτεί τα ισχυρότερα υποδήματα από οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό τα ποδοσφαιρικά παπούτσια είναι αρκετά ενισχυμένα με σκληρά και χοντρά δέρματα σε όλα τα σημεία τους με έμφαση στο μπροστινό τμήμα.

Παρακάτω μπορείς να βρεις τα ποδοσφαιρικά παπούτσια με τη μεγαλύτερη ζήτηση για το 2023.

Nike
94,99€
66,49€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
49,90€
19,96€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
69,99€
49€
  ΔΕΣ ΤΟ
Pro Touch
34,99€
23,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
46,99€
39,94€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
75,99€
64,59€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
73,00€
66,35€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
60,00€
53,9€
  ΔΕΣ ΤΟ


Παπούτσια μπάσκετ


Στα αθλητικά παπούτσια μπάσκετ αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να έχουν πολύ στιβαρό πάτημα και να βοηθούν στα κατακόρυφα άλματα.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που απαιτεί πολύ “γερά πατήματα” καθώς και ψηλά άλματα. Για το λόγο αυτό χρειάζεσαι παπούτσια μπάσκετ με αρκετά ελαστική σόλα. Πολλά μοντέλα για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ελαστικότητα της σόλας διαθέτουν και αερόσολα στη φτέρνα.

Όσον αφορά το πάνω τμήμα των αθλητικών παπουτσιών μπάσκετ, μπορούμε να διακρίνουμε δύο υποκατηγορίες. Αυτά που είναι χαμηλά και αυτά πού είναι ψηλά (τύπου μποτάκι). Το κάθε ένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα.

Στα χαμηλά, ο αστράγαλος δεν καλύπτεται επομένως μπορεί να κινηθεί ανεμπόδιστα και χωρίς περιορισμούς. Αυτό έχει το πλεονέκτημα της ευκολότερης κίνησης ωστόσο το στιλ αυτό υστερεί κάπως στη στιβαρότητα του πατήματος.

Από την άλλη στα ψηλά παπούτσια για μπάσκετ (τύπου μποτάκι), ο αστράγαλος καλύπτεται πλήρως. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι έχει πολύ δυνατό και στιβαρό πάτημα. Ο αστράγαλος δεν μπορεί να περιστραφεί ανεξέλεγτα επομένως μπορεί να γλιτώσεις από τυχόν στραμπουλήγματα. Το μειονέκτημα είναι ότι η κίνηση ίσως να περιορίζεται ελαφρώς.

Η επιλογή είναι δική σου. Παρακάτω παρουσιάζονται τα καλύτερα παπούτσια μπάσκετ. Τα παπούτσι αυτά έχουν τη μεγαλύτερη δημοφιλία αυτή τη στιγμή (φθινόπωρο / χειμώνας 2023).

Nike
129,99€
65€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
83,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
89,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
79,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
65,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
79,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
94,99€
66,49€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
95,99€   ΔΕΣ ΤΟ


Παπούτσια τένις


Το τένις ως άθλημα θεωρείται αρκετά απαιτητικό. Απαιτεί γρήγορες εναλλαγές στην κατεύθυνση της κίνησης (όπως στο ποδόσφαιρο) καθώς και πολυ στιβαρό πάτημα (όπως στο μπάσκετ). Για το λόγο αυτό τα αθλητικά παπούτσια τένις συνδυάζουν την καλή πρόσφυση με την αρκετά ελαστική σόλα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η σόλα διαθέτει περισσότερο πάχος στο πίσω μέρος ενώ στο μπροστινό τμήμα υπάρχει μια μικρή κλίση προς τα πάνω που διευκολύνει την κίνηση. Όλα τα αθλητικά παπούτσια τένις διαθέτουν ειδική αντιολισθητική γόμα στον πάτο της σόλας.

Η γόμα αυτή βέβαια διαφέρει ανάλογα με το είδος του γηπέδου. Για γήπεδα τένις με χόρτο ή χώμα ο πάτος της σόλας είναι καλύτερο να έχει μεγαλύτερου μεγέθους πτυχές.

Για σκληρό γήπεδο τένις (με στρώση ακρυλικού ή άλλου υλικού πάνω σε τσιμέντο), είναι καλύτερο να επιλέξεις παπούτσια για τένις με λιγότερες πτυχές στη γόμα της σόλας.

Τα αθλητικά παπούτσια τένις που βλέπεις παρακάτω θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές με βάση τις προτιμήσεις του κόσμου.

Nike
60,00€
38,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
70,00€
45,4€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
55,00€
32,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
69,99€
48,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
44,99€
21,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Lotto
49,00€
24,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Babolat
130,00€
77,96€
  ΔΕΣ ΤΟ
Lotto
55,00€
27,5€
  ΔΕΣ ΤΟ


Παπούτσια βόλεϊ


Το βόλεϊ χρειάζεται ψηλά άλματα και μάχες στον αέρα. Για το λόγο αυτό τα παπούτσια βόλεϊ πρέπει να έχουν πολύ καλό πάτημα και ελαστικότητα. Σε αυτό το σημείο δεν διαφέρουν πολύ σε σχέση με τα παπούτσια για μπάσκετ καθώς οι απαιτήσεις είναι παρόμοιες.

Η κύρια διαφορά τους είναι ότι συνήθως τα παπούτσια για βόλεϊ είναι λίγο ελαφρύτερα καθώς εστιάζουν περισσότερο στα άλματα και λιγότερο στη στιβαρότητα του πατήματος.

Επίσης έχουν και μια διαφορά στη γόμα της σόλας όπου σε πολλές περιπτώσεις το υλικό κατασκευής της είναι διαφορετικό. Το σχήμα των αθλητικών παπουτσιών βόλεϊ είναι σχετικά αεροδυναμικό ενώ η σόλα κάνει μια καμπύλη προς τα πάνω κυρίως στο μπροστινό τμήμα.

Asics
65,00€
45,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
79,00€
55,3€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
92,40€
40,95€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
90,00€
45€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
79,00€
59,23€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
103,40€
73,48€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
69,00€
61,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
60,00€
45,69€
  ΔΕΣ ΤΟ


Παπούτσια skate


Το skating είναι μια αθλητική δραστηριότητα που απαιτεί πολύ καλή ισορροπία. Για το λόγο αυτό τα περισσότερα αθλητικά παπούτσια skate διαθέτουν παχιά και ελαστική σόλα με ομοιόμορφο πάχος σε όλο το μήκος της.

Αυτό βέβαια θεωρείται ο κανόνας παρόλα αυτά μπορείς να βρεις και εξαιρέσεις. Η επιφάνεια πατήματος στα παπούτσια skate είναι η μεγαλύτερη δυνατή σε σχέση με οποιαδήποτε άλλα αθλητικά παπούτσια.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η σόλα είναι ομοιόμορφη παντού. Έτσι επιτυγχάνεται καλή πρόσφυση των παπουτσιών με τη σανίδα skateboard και βελτίωση της ισορροπίας.

Ο πάτος της σόλας διαθέτει μικρού μεγέθους πτυχές γεγονός που βελτιώνει την αντίσταση στην ολίσθηση σε ομαλές ή λείες επιφάνειες. Αν θέλεις μπορείς να δεις μερικές ιδέες για αθλητικά παπούτσια skate. Πρόκειται για πολύ δημοφιλή μοντέλα.

Feiyue
82,00€
41€
  ΔΕΣ ΤΟ
Globe
123,00€
86,1€
  ΔΕΣ ΤΟ
World Industries
69,99€
35€
  ΔΕΣ ΤΟ
Dc Shoes
82,00€
57,4€
  ΔΕΣ ΤΟ
Dc Shoes
77,00€
61,6€
  ΔΕΣ ΤΟ
Globe
62,00€
24,8€
  ΔΕΣ ΤΟ
Element
87,00€
43,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
65,00€
52€
  ΔΕΣ ΤΟ


Παπούτσια στίβου


Τα παπούτσια στίβου δίνουν μέγιστη βαρύτητα στις πολύ υψηλές επιδόσεις. Στο στίβο πολλές φορές ακόμα και μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι απαιτήσεις είναι ίσως οι μεγαλύτερες σε σχέση με όλα τα άλλα αθλήματα. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλέξεις παπούτσια με πολύ υψηλές προδιαγραφές.

Τα αθλητικά παπούτσια στίβου διαθέτουν εξαιρετικά αεροδυναμικό στιλ. Στο μπροστινό τμήμα τους είναι κυρτά προς τα πάνω για να διευκολύνουν την κίνηση στο τρέξιμο. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι σε αυτή την κατηγορία πρέπει να δώσεις πολύ μεγάλη βαρύτητα στην πρόσφυση με το δάπεδο.

Τα παπούτσια στίβου διαθέτουν σε πολλές περιπτώσεις πτυχές ή ακόμα και μικρά καρφιά στο μπροστινό τμήμα τους. Έτσι μπορούν να επιταχύνουν ή και να επιβραδύνουν πολύ απότομα.

Τα παπούτσια αυτά επιλέγονται σε περιπτώσεις όπου απαιτείται πολύ γρήγορο τρέξιμο έως και σπριντ. Δες μερικά από τα καλύτερα μοντέλα παπουτσιών για στίβο.

Adidas
75,00€
56,2€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
69,99€
55,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
75,00€
56,2€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
215,00€
100€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
90,00€
45€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
35,00€
23,8€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
215,00€
99,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
70,00€
41,9€
  ΔΕΣ ΤΟ


Επώνυμες μάρκες στα αθλητικά παπούτσια


Η επιλογή της μάρκας στα αθλητικά παπούτσια είναι πολύ σημαντική στο τελικό αποτέλεσμα. Κάθε εταιρεία αναπτύσει τις δικές τις τεχνολογίες με σκοπό την καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών, τη βελτίωση της ελαστικότητας της σόλας, την αντίσταση στην ολισθηρότητα, την καλή πρόσφυση, κτλ.

Παρακάτω μπορείς να δεις τις δημοφιλέστερες επώνυμες μάρκες στα αθλητικά παπούτσια για το 2023.

Nike


Πρόκειται για μια εταιρεία κολοσσό στο χώρο των αθλητικών ειδών. Διαθέτει πολύ ποιοτικά αθλητικά παπούτσια με υψηλές προδιαγραφές κατασκευής. Δίνει βαρύτητα στο μοντέρνο σχεδιασμό, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί όλες τις τελευταίες καινοτομίες στα υλικά ή στις τεχνολογίες.

Η Nike κατασκευάζει αθλητικά παπούτσια για όλα τα αθλήματα και διαθέτει ίσως τη μεγαλύτερη ποικιλία. Μπορείς να βρεις τα καλύτερα μοντέλα Nike εδώ. Πρόκειται για τα πιο hot αθλητικά παπούτσια Nike της σεζόν φθινόπωρο / χειμώνας του 2023.

Nike
129,99€
65€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
60,00€
44,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
83,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
89,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
79,99€   ΔΕΣ ΤΟ
Nike
65,00€
38,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
64,99€
44,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
199,95€
169,96€
  ΔΕΣ ΤΟ


Adidas


Η Adidas είναι ένας γίγαντας στα αθλητικά παπούτσια. Όταν αγοράζεις αυτή τη μάρκα στην ουσία παίρνεις εγγύηση πολύ καλής ποιότητας κατασκευής. Τα αθλητικά παπούτσια Adidas κατασκευάζονται με άριστα υλικά και τεχνολογίες που βοηθούν στις πολύ υψηλές επιδόσεις.

Η εταιρεία παρέχει πολύ μεγάλο πλήθος επιλογών για παπούτσια σε όλα τα αθλήματα. Πολλοί αθλητές τα επιλέγουν σε Ολυμπιακούς αγώνες, σε παγκόσμια πρωταθλήματα, σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, για αγώνες μπάσκετ, κτλ.

Η παρακάτω συλλογή περιλαμβάνει τα δημοφιλέστερα αθλητικά παπούτσια Adidas για το φθινόπωρο / χειμώνα του 2023.

Adidas
90,00€
45€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
160,00€
96€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
74,99€
36,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
60€   ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
200,00€
120€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
80,00€
39,8€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
55,00€
33€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
50,00€
24,99€
  ΔΕΣ ΤΟ


Asics


Η Asics είναι μια ιαπωνική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής αθλητικών υποδημάτων και διαφόρων άλλων αξεσουάρ.

Τα παπούτσια που κατασκευάζει διαθέτουν πολύ υψηλές προδιαγραφές. Μπορείς να βρεις αυθεντικά Asics για όλα τα αθλήματα ανάλογα με τις δικές σου προτιμήσεις.

Asics
62,99€
37,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
104,99€
89,24€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
210,00€
147€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
87,00€
60,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
62,00€
31€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
209,99€
167,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
174,00€
104,4€
  ΔΕΣ ΤΟ
Asics
62,00€
37,2€
  ΔΕΣ ΤΟ


Under armour


Η εταιρεία Under armour είναι αμερικανική και δραστηριοποιείται στην κατασκευή αθλητικών παπουτσιών εδώ και μερικές δεκαετίες. Τα αθλητικά παπούτσια Under armour διαθέτουν πολύ μοντέρνο και κομψό σχεδιασμό.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι παπούτσια running ή jogging. Θα βρεις όμως και για άλλα αθλήματα όπως παπούτσια για μπάσκετ, ποδόσφαιρο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Η ποικιλία είναι μεγάλη και τα σχέδια απεριόριστα.

Under Armour
281,99€
129,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
135,90€
96,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
59,99€
35,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
59,99€
35,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
335,99€
135,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
46,00€
28,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
259,99€
119,84€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
207,99€
84,99€
  ΔΕΣ ΤΟ


Puma


Η γερμανική φιλοσοφία της εταιρείας Puma απαιτεί την κατασκευή πολύ ανθεκτικών παπουτσιών με πολύ υψηλά στάνταρ. Τα παπούτσια αυτά κατασκευάζονται με πολύ ποιοτικά υλικά και λεπτομερή έλεγχο.

Μπορείς να βρεις διάφορα είδη αθλητικών παπουτσιών. Τα πιο δημοφιλή που βγάζει η εταιρεία είναι τα ποδοσφαιρικά και τα παπούτσια running. Βέβαια μπορείς να βρεις και κάποια μοντέλα για μπάσκετ.

Puma
54,99€
27,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Puma
59,99€
35,98€
  ΔΕΣ ΤΟ
Puma
64,99€
38,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Puma
74,99€
59,97€
  ΔΕΣ ΤΟ
Puma
59,99€
35,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Puma
59,99€
41,98€
  ΔΕΣ ΤΟ
Puma
59,95€
34,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Puma
74,99€
36,75€
  ΔΕΣ ΤΟ


Reebok


Η Reebok είναι μια αμερικανική (πρώην αγγλική) εταιρεία κατασκευής αθλητικών παπουτσιών. Εκτός από παπούτσια, φτιάχνει και διάφορα άλλα αθλητικά είδη όπως ρούχα και αξεσουάρ.

Όσον αφορά τα υποδήματα, θα βρεις αθλητικά παπούτσια running, crossfit, γυμναστηρίου και γενικά διαφόρων αθλητικών δραστηριοτήτων. Όλα είναι πολύ ανθεκτικά. Πρόκειται για ένα brand name με εγγύηση καλής ποιότητας.

Reebok
44,99€
33,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
45,00€
22,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
45,00€
26,4€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
204,99€
75,64€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
92,00€
46€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
55,00€
38,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
40,00€
25,8€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
92,00€
55,2€
  ΔΕΣ ΤΟ


New Balance


Πρόκειται για μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία. Η New balance διαθέτει τεράστια ποικιλία από αθλητικά παπούτσια και sneakers. Θεωρείται μια πολύ αξιόπιστη επιλογή καθώς κατασκευάζει πάντα value for money υποδήματα. Αξίζει να τα δοκιμάσεις.

Παρακάτω μπορείς να δεις τα πιο δημοφιλή αθλητικά παπούτσια New balance για το φθινόπωρο / χειμώνα του 2023.

New Balance
113€   ΔΕΣ ΤΟ
New Balance
84,95€
42,48€
  ΔΕΣ ΤΟ
New Balance
112,00€
88€
  ΔΕΣ ΤΟ
New Balance
99,95€
49,98€
  ΔΕΣ ΤΟ
New Balance
84,95€
59,47€
  ΔΕΣ ΤΟ
New Balance
99,90€
64,8€
  ΔΕΣ ΤΟ
New Balance
149,95€
89,97€
  ΔΕΣ ΤΟ
New Balance
89,95€
44,98€
  ΔΕΣ ΤΟ


Diadora


Η ιταλική φινέτσα της εταιρείας Diadora προσδίδει ένα πολύ κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό στα αθλητικά παπούτσια. Το κόψιμό τους είναι αρκετά αεροδυναμικό, ενώ η ποιότητα κατασκευής τους άριστη.

Μπορείς να βρεις αθλητικά παπούτσια για όλες τις δραστηριότητες. Πολλά μοντέλα είναι για τρέξιμο, ενώ άλλα μπορούν να φορεθούν και στην καθημερινότητα.

Diadora
44,90€
29,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Diadora
39,90€
25,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Diadora
90,00€
52€
  ΔΕΣ ΤΟ
Diadora
90,00€
54€
  ΔΕΣ ΤΟ
Diadora
95,00€
55€
  ΔΕΣ ΤΟ
Diadora
128,00€
64€
  ΔΕΣ ΤΟ
Diadora
128,00€
64€
  ΔΕΣ ΤΟ
Diadora
87,00€
43,5€
  ΔΕΣ ΤΟ


Fila


Μια πολύ καλή εταιρεία κατασκευής αθλητικών υποδημάτων είναι η Fila. Είναι ιταλικής φιλοσοφίας και για αυτό δίνει μεγάλη βαρύτητα τόσο στις επιδόσεις όσο και στο μοντέρνο σχεδιασμό.

Τα παπούτσια Fila είναι πολύ άνετα και πρακτικά. Τα περισσότερα έχουν αεροδυναμικό σχήμα με κυρτή μύτη προς τα πάνω αν και υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις.

Fila
62,99€
49,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fila
44,99€
29€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fila
52,99€
34,43€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fila
59,99€
29,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fila
59,99€
49,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fila
52,99€
37,08€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fila
59,99€
30€
  ΔΕΣ ΤΟ
Fila
54,99€
32,99€
  ΔΕΣ ΤΟ


Mizuno


Πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα brand name στο χώρο των αθλητικών ειδών. Η Mizuno είναι μια ιαπωνική εταιρεία με πολύ μεγάλη ιστορία που ξεπερνά τον ένα αιώνα. Τα παπούτσια Mizuno διαθέτουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για καλές επιδόσεις αλλά και άνεση.

Έχουν ελαστική σόλα και πολύ καλή αντικραδασμική προστασία. Τα περισσότερα μοντέλα είναι για τρέξιμο και jogging αλλά σίγουρα θα βρεις και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες. Παρακάτω μπορείς να δεις τα δημοφιλέστερα αθλητικά παπούτσια Mizuno αυτή τη στιγμή φθινόπωρο / χειμώνας 2023.

Mizuno
144,00€
100,8€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
145,00€
72,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
119,00€
95,16€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
205,00€
102,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
90,00€
45€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
79,00€
59,23€
  ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
77,18€   ΔΕΣ ΤΟ
Mizuno
160,00€
80€
  ΔΕΣ ΤΟ


Saucony


Η εταιρεία Saucony διαθέτει μακρά ιστορία στην κατασκευή αθλητικών παπουτσιών. Τα μοντέλα της αφορούν κυρίως παπούτσια running, ωστόσο θα βρεις και κάποια πολύ καλά μοντέλα για στίβο. Η κατασκευή των υποδημάτων γίνεται με έμφαση στις υψηλές επιδόσεις χωρίς να θυσιάζεται καθόλου η αίσθηση άνεσης στα πόδια.

Saucony
180,00€
120€
  ΔΕΣ ΤΟ
Saucony
115,00€
77€
  ΔΕΣ ΤΟ
Saucony
59,99€
35,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Saucony
52,99€
29,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Saucony
52,99€
26,5€
  ΔΕΣ ΤΟ
Saucony
52,99€
31,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Saucony
135,00€
87,75€
  ΔΕΣ ΤΟ
Saucony
52,99€
31,99€
  ΔΕΣ ΤΟ


Skechers


Μια πολύ καλή επιλογή στα αθλητικά παπούτσια είναι τα Skechers. Πρόκειται για μια αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992 και δραστηριοποιείται τόσο σε αθλητικά όσο και σε sneakers μοντέλα. Επίσης κατασκευάζει και πολλά παπούτσια lifestyle.

Όσον αφορά τα αθλητικά, μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ αξιόπιστα μοντέλα που αντέχουν στη φθορά του χρόνου. Τα καλύτερα αθλητικά παπούτσια Skechers φαίνονται παρακάτω.

Skechers
84,90€
66,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Skechers
87,00€
78,3€
  ΔΕΣ ΤΟ
Skechers
104,95€
78,6€
  ΔΕΣ ΤΟ
Skechers
47,90€
23,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Skechers
69,95€
55,96€
  ΔΕΣ ΤΟ
Skechers
66,95€
50,21€
  ΔΕΣ ΤΟ
Skechers
65,00€
39€
  ΔΕΣ ΤΟ
Skechers
72,00€
43,1€
  ΔΕΣ ΤΟ


Προσφορές σε αθλητικά παπούτσια


Παρακάτω μπορείς να δεις τις καλύτερες προσφορές και εκπτώσεις σε επώνυμα αθλητικά παπούτσια. Η λίστα αλλάζει συνεχώς. Κάθε μέρα αναζητούμε από όλα τα online καταστήματα τις καλύτερες προσφορές. Τα παπούτσια που βλέπεις έχουν πολύ χαμηλή τιμή καθώς βρίσκονται σε super προσφορά.

Adidas
90,00€
45€
  ΔΕΣ ΤΟ
Reebok
44,99€
33,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Under Armour
281,99€
129,19€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
129,99€
65€
  ΔΕΣ ΤΟ
Energetics
22,99€
13,99€
  ΔΕΣ ΤΟ
Nike
60,00€
44,9€
  ΔΕΣ ΤΟ
Adidas
160,00€
96€
  ΔΕΣ ΤΟ
Bitter & Sweet
44,00€
13,2€
  ΔΕΣ ΤΟ


Σχετικά άρθρα:

15 Top Παπούτσια για Τρέξιμο
15 Top Παπούτσια για Τρέξιμο
15 Super αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο. Δες τι τεχνολογίες χρησιμοποιούν και ποια παπούτσια running έχουν τις καλύτερες επιδόσεις. Τα πιο τούμπανα!
Τι Αθλητικά Παπούτσια να Αγοράσω Adidas ή Nike;
Τι Αθλητικά Παπούτσια να Αγοράσω Adidas ή Nike;
Ποια αθλητικά παπούτσια είναι καλύτερα; Adidas ή Nike; Σύγκριση των μοντέλων στα αθλητικά running, ποδοσφαιρικά, μπάσκετ, κτλ. Όλες οι τεχνολογίες.site με ρούχα
Όλα τα ρούχα συγκεντρωμένα σε ενα site.
επίσκεψη  ❯ 

site με τσάντες
Φτιάξαμε το πιο πλήρες site στην Ελλάδα.
επίσκεψη  ❯ 


 Δημοφιλή Άρθρα
Τα 15 Καλύτερα Running Παπούτσια - ΤεχνολογίεςΤι Νούμερο Παπούτσι να Αγοράσω; Χρήσιμες ΣυμβουλέςΠοια Είδη Αθλητικών Παπουτσιών υπάρχουν και τι είναι καλό να γνωρίζειςΣωστός Καθαρισμός Παπουτσιών - Καλύτεροι ΤρόποιΠώς να Συνδυάσεις τα Καλοκαιρινά Παπούτσια με τα Ρούχα (για γυναίκες)
όλα τα άρθρα  ❯


 Γυναικεία
Μποτάκια Γόβες Sneakers Μπότες Oxfords Πλατφόρμες Αθλητικά
περισσότερα  ❯

 Ανδρικά
Μποτάκια Αθλητικά Επίσημα Sneakers Σταράκια
περισσότερα  ❯

 Παιδικά
Sneakers Αθλητικά Μποτάκια Μπότες Βρεφικά Γαλότσες
περισσότερα  ❯
 Μοντέλα
Nike Air Force 1 Adidas Gazelle Fila Disruptor Vans Old Skool Nike Air Max 97 Converse All Star
περισσότερα  ❯


 Ανακάλυψε στο opo
Το Blog μας Top Συλλογές Καταστήματα